JM Trex - Responsive Magento Bike accessories theme

021.311.17.22 / 0743.020.020

Mergi la pagina principala »

Cosul meu

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Sunteti momentan pe :


ECOVALOAREA

Ecovaloarea reprezinta o taxa perceputa de Guvern destinata acoperirii costurilor de colectare, de transport si valorificare a anvelopelor uzate conform Ordinului 243/2004

Valoarea ei difera in functie de tipul anvelopei si dimensiunea jantei:
- autoturisme, suvuri, jeepuri, 4x4, microbuze, autoutilitare:
• janta R14 ecovaloarea - 2,98 lei/buc;
• janta R15 ecovaloare - 5,8 lei/buc;
- camioane:
• janta R17,5 ecovaloare -12,30 lei/buc.

ANVELOPELE DE IARNA

Cauciucurile de iarna sunt elementul vital de siguranta cand temperatura scade sub 7 grade Celsius.

Indiferent daca aveti sau nu tractiune integrala, pneurile de iarna sunt recomandabile pentru ca inseamna in primul rand siguranta si in al doilea rand scad mult sansele sa ramaneti inzapeziti. Pentru ca un pneu sa asigure o aderenta perfecta, cauciucul trebuie sa fie flexibil. Cauciucul pneurilor de vara isi pierde progresiv flexibilitatea atunci cand temperaturile scad sub 7 grade Celsius. Sub aceasta temperatura, un cauciuc de vara devine o bucata de plastic dur si nu are aderenta corecta nici pe suprafete uscate. Pe zapada sau suprafata inghetata, cauciucurile de vara sunt total nefolositoare. Este recomandata folosirea anvelopelor de iarna pentru toate cele patru roti ale masinii.

In masura in care intentionati sa va deplasati in afara tarii este bine sa stiti ca utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie in multe tari din Europa.

Foarte importanta este si verificarea si ajustarea presiunii in pneuri. Iarna, din cauza frigului si a inghetului, aderenta pe sosea scade foarte mult, de aceea este recomandat sa avem cauciucurile umflate la presiunea corespunzatoare, pentru ca astfel vom avea o aderenta crescuta atat in timpul deplasarii, cat si in cazul in care suntem nevoiti sa franam de urgenta.

In masura in care conditiile atmosferice impun montarea unui set de lanturi, este bine sa stiti ca utilizarea lor pe drum uscat duce la uzuri ale anvelopelor, ale elementelor suspensiei si directiei.


 


ECHILIBRAREA ROTILOR

Rotile se echilibreaza pe masura ce se uzeaza. In timpul deplasarii, dezechilibrul se face simtit prin aparitia unor vibratii anormale ale rotilor.

Volanul incepe sa trepideze in cazul unui ritm de conducere mai sportiv. De obicei, acest regim vibratoriu al rotii neechilibrate apare intr-un anumit interval de viteza si dispare apoi cand se ruleaza cu viteze mai mari sau mai mici. Astfel de dezechilibrari pot conduce in timp la deteriorarea bratelor de suspensie, a casetei de directie si a amortizoarelor.

Rotile trebuie sa fie echilibrate la fiecare 15.000Km parcursi si dupa fiecare reparatie, deoarece, prin uzare si reparatie, se modifica distribuirea greutatii.

INDICI DE VITEZA ANVELOPE
 

INDICI DE SARCINA ANVELOPE

Cosul meu

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi